Volt helyettes államtitkár a Demján-bank élén

Vágólapra másolva!
A rendszerváltás óta bal- és jobboldani kormányban is helyettes államtitkári pozíciót betöltő Hegedűs Éva lesz a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Milton Bank vezetője.
Vágólapra másolva!

A BG Hitel & Lízing eddigi vezetője, Hegedűs Éva lesz a Milton Bank vezérigazgatója, egyben alelnöke - derül ki a cégnek az [origo]-hoz eljuttatott közleményéből. Siklós Jenő váltja Hegedűs Évát a BG Hitel & Lízing vezérigazgatói székében.

Hegedűs Éva 1985 és 1994 között több kormányhivatalban töltött be tisztségeket, majd 1994-től a Horn-kormányban a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára lett. 1996-ban kinevezték a Magyar Fejlesztési Bank elnökének, majd 2000-ig a Földhitel- és Jelzálogbank vezérigazgató-helyettese volt.

Az első Orbán-kormányban, 2000 és 2002 között a Gazdasági Minisztérium stratégiai és energetikai helyettes államtitkáraként dolgozott. Az ő nevéhez fűződik a kabinet lakáspolitikai koncepciójának kidolgozása. A kormányváltás után az, 2002-től 2006 őszéig az OTP ügyvezető igazgatója, egyben az OTP Lakástakarékpénztár elnöke is volt.

A névváltoztatás előtt álló Milton Bank idén került a Wallistól - a magyar kis- és középvállalkozások finanszírozására alapított Magyar Tőketársaság Zrt.-n keresztül - Demján Sándor tulajdonába.