Szarvas Ferenc lett a MÁV elnöke

Vágólapra másolva!
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter augusztus elsejei hatállyal kinevezte a MÁV Zrt. új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető véglegesítette az új elnök-vezérigazgató, Szarvas Ferenc kinevezését is - olvasható a minisztérium közleményében. A miniszter megköszönte a távozó vezetés, Andrási Miklós és a korábbi igazgatósági, felügyelőbizottsági tagok munkáját. A közgazdasági és jogi végzettségű Szarvas Ferenc 2000 óta vezette az Államadósság Kezelő Központot, korábban a MALÉV elnöke, valamint több magyarországi bank vezetője és az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese is volt.

Az igazgatóság tagjai augusztus elsejétől: elnök Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. vezérigazgatója, Horváth Gergely, az MNV Zrt. vezérigazgatója, Lantos Csaba, az OTP Bank Zrt. volt vezérigazgató-helyettese, Mosóczi László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Sipos Sándor, a MÁV Zrt. volt vezérigazgató-helyettese.

A felügyelő bizottság tagjai augusztus elsejétől: elnök Szabó Ferenc, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán, az NFM főosztályvezetője, Selmeczi-Kovács Zsolt, az NGM főosztályvezető-helyettese, Zalahegyi Tímea, az NFM főosztályvezetője, Gaskó István, munkavállalói képviselő (a VDSZSZ elnöke), Simon Dezső, munkavállalói képviselő

A nemzeti fejlesztési miniszter az utasok jobb kiszolgálását, a vasúttársaság működésének ésszerűsítését, hatékonyabbá tételét, a vasút és a vasutasok társadalmi megbecsültségének helyreállítását várja az új vezetéstől.