Több százmilliós iszapkárokat mérnek a biztosítók

Vágólapra másolva!
Újabb biztosítók számoltak be a Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa helyszínén, ügyfeleik körében végzett kárfelmérésük eredményeiről. További egy társaság csatlakozott a 150 ezer forintos gyorssegélyt nyújtó biztosítókhoz.
Vágólapra másolva!

A Groupama Garancia biztosító pénteken befejezte Kolontáron a kárfelmérést, az általa biztosított ingatlanokban több mint 500 millió forint kárt állapított meg - közölte a biztosító.

A Generali-Providencia Biztosító előzetes helyszíni kárfelmérése szerint Devecseren és Kolontáron 8 lakóépületben és a bennünk tárolt ingóságokban mintegy 30 millió forint kár keletkezett. Sérült továbbá egy kolontári tojásfeldolgozó üzem és több devecseri üzlethelyiség, az itt keletkezett kár előzetes becslések szerint 163 millió forint. A vörösiszap által okozott károk körülbelül fele épületkár, a fele pedig az ingóságokat érint.

Az Aegon kárszakértői előzetesen 1 milliárd forintra becsülték az ügyfeleik kárát csütörtökön. Ennek a biztosítónak - az érintett öt településen - 600 lakásbiztosítása van.

A K&H Biztosító is csatlakozik azokhoz a biztosítókhoz, amelyek - annak ellenére, hogy a lakásbiztosítás alapján nem kötelesek az iszapömlés miatti károk megtérítésére - 150 ezer forintos gyorssegélyt adnak az ügyfeleiknek - közölte a biztosító pénteken az MTI-vel.

Korábban az Aegon, a Generali, az Allianz, a Groupama Garancia és az Union jelentette be 150 ezer forint gyorssegély folyósítását.