Taxitender: Eredmény még nincs, de már toboroz a City

taxi, taxiállomás, droszt
Vágólapra másolva!
Egyesek szerint lefutott tender látszatát erősíti, hogy a City Taxi 150-200 taxis előzetes jelentkezését várja, akik nagyobb mennyiségű szolgáltatást kínálnának a repülőtérről - írja a Napi Gazdaság. A cég vezetője szerint csak előrenéznek.
Vágólapra másolva!

Szakmai körökben az a hír terjed, hogy a City Taxi már befutónak tartja magát a Ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. taxi szolgáltatására kiírt pályázatán - írja a Napi Gazdaság. A cég ugyanis olyan felhívást jelentetett meg, amelyben 150-200 taxis előzetes jelentkezését várja, akik a jövőben a City Taxi alvállalkozói tagság mellett szívesen vállalnának nagyobb mennyiségű szolgáltatást a repülőtérről.

Hardy Mihály szerint a pályázat még teljesen nyitott, nincsenek közel a döntéshez, arra a jövő hétig várni kell. Hardy szerint a felhívással csak az előzetes felmérés lehetett a City célja. Tamás Miklós, a City elnöke szerint is csak megtették az előkészületeket - a City a felhívásában jelzi, hogy a cég a jelentkezéseket kizárólag a reptéri tender elnyerése esetén dolgozza fel.

Még hárman versenyben

A Népszabadság információ szerint már csak három cégnek van esélye, hogy elnyerje a pályázatot, mivel úgy tudják, a Budapest Taxi már nincs versenyben. A City, a 6x6 és a Főtaxi már több ajánlati körön is túl vannak.

Tamás Miklós, a City elnöke a Népszabadságnak a toborzással kapcsolatban elmondta: a reptéri üzemeltetés 150-200 autóval bonyolítható problémamentesen, de nem akarnak ekkora bővítést végrehajtani, amíg nem látják a tender eredményét. Ha nyernek, akkor 800 fős létszámukból át tudnak azonnal 100 autót csoportosítani a reptéri fuvarokra, amíg a szükséges létszámot el nem érik. Azt pedig elmondása szerint a szerencsének köszönhetik, hogy a hirdetést a taxisok szakmai lapjának októberi számában meg tudták jelentetni.