Májusra dolgozzák ki az egyéni számlás szabályokat az állami nyugdíjrendszerben

Vágólapra másolva!
Május végére készülnek el az állami nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetés szabályai - olvasható egy szerdai kormányhatározatban. Az erre vonatkozó szabályokat a gazdasági és a nemzeti erőforrás miniszternek kell kidolgoznia.
Vágólapra másolva!

Az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tag megtakarítása az átlépés után egyéni számlán lesz nyilvántartva - olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent, a nyugdíjreform végrehajtásáról szóló kormányhatározatban.

A határozat kimondja, hogy Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek május 31-éig kell előkészítenie az egyéni számlavezetés módjáról és feltételeiről szóló szabályozást.

A magán-nyugdíjpénztári tagok 2011. január 31-éig nyilatkozhatnak arról, hogy továbbra is fenntartják-e a magán-nyugdíjpénztári tagságukat. Akik továbbra is magán-nyugdíjpénztári tagok maradnak, azok a jövőben nem lesznek jogosultak állami nyugdíjra.

A nyugdíjrendszer átalakításáról szóló törvényt a parlament hétfőn fogadta el. Nagy Anna kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy milyen teendői vannak annak, aki a magánnyugdíjpénztárban akar maradni.