A francia pénzügyminiszter üzent a befektetőknek az euró védelmében

Vágólapra másolva!
A német és a francia pénzügyminiszter kiállt az euró mellett a davosi Világgazdasági Fórumon. Christine Lagarde francia pénzügyminiszter egyben felszólította a pénzpiacokat arra, hogy ne játsszanak Európa és az euróövezet gyengülésére.
Vágólapra másolva!

A davosi Világgazdasági Fórum egyik szekciójában Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter azt mondta, hogy szerinte már nem éri újabb nagy sokk az euróövezetet, az euró a továbbiakban stabil marad.

A német pénzügyminiszter rámutatott arra, hogy az euróövezet levonta a következtetéseket az elmúlt 18 hónap válságából, és olyan intézkedéseket hozott, amelyek megvédik az eurótérség egészét.

Wolfgang Schäuble arról is beszélt, hogy a német hazai össztermék az idén várhatóan 2,2-2,3 százalékkal nő a tavalyi 3,6 százalékos bővülés után. A német gazdaság ugyanakkor még nem érte el a pénzügyi válság előtti szintet.

Ugyanitt Christine Lagarde francia pénzügyminiszter úgy vélte, hogy az euróövezet már túljutott a mélyponton, mind a 17 tagállam már azon dolgozik, hogy csökkenjen államháztartási hiánya. A francia pénzügyminiszter egyben felszólította a pénzpiacokat arra, hogy ne játsszanak Európa és az euróövezet gyengülésére.