A felszámolási eljárás hírére fizetett a Tesco a szakszervezetnek

Tesco, bevásárlóközpont, ásványvíz
Vágólapra másolva!
A Tesco-Globál Áruházak Zrt. kedden átutalta a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének az általa követelt 65 ezer forintot, amely miatt az érdekvédelmi szervezet felszámolást kezdeményezett a társaság ellen. Az elmaradt juttatásokat követelő - egy másik felszámolási eljárást indító - dolgozók kifizetéséről viszont nem nyilatkozott a cég.
Vágólapra másolva!

Szakszervezeti forrásból az MTI szerdán úgy értesült, hogy a Tesco kedden átutalta a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének a korábban esedékes, de meg nem fizetett 65 ezer forint perköltséget. A Tesco illetékese ezt a tényt - az összeg nélkül - megerősítette az MTI-nek.

A szakszervezeti forrás szerint az összeg egy korábbi, a KDFSZ által indított és a Tesco által elveszített per költsége - annak kamataival együtt -, illetve az általa kezdeményezett felszámolás közzétételi díja. Múlt hét csütörtökön a Tesco kommunikációs igazgatója, Iglódi-Csató Judit még azt mondta az [origo]-nak, a cég azért nem fizet, mert vitatja a követelést.

Mint akkori cikkünkből kiderül, a kereskedelmi lánc ellen 13 sofőrje is felszámolási eljárást kezdeményezett, az állításuk szerint nekik járó, évekre visszamenőleg kifizetetlen rendelkezésre állási díjak miatt. A Tesco erre a hírre reagáló múlt heti közleményében azt írta, jelenleg is folyamatban vannak a tárgyalások az alkalmazottakkal. A KDFSZ viszont nem tud arról, hogy tárgyalások folynának, ellenben úgy értesült, a bíróság már értesítette a vállalatot a felszámolási eljárásról. A Tesco erről az ügyről most nem nyilatkozott az MTI-nek.