Matolcsy: Ötpontos megállapodás született a devizahitelesek mentőcsomagjáról

Vágólapra másolva!
Egy parlamenti bizottsági meghallgatás szünetében a nemzetgazdasági miniszter a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy ötpontos megállapodás született a devizahitelesek megsegítéséről. Matolcsy György hozzátette, hogy a megállapodás annak ellenére jött létre, hogy a 2012 utáni bankadóról nem egyeztek meg.
Vágólapra másolva!

Ötpontos megállapodás született a kormány és a Bankszövetség között, egyebek mellett a devizahitelek árfolyamának rögzítéséről, illetve a fedezetek banki lefoglalását érintő kvótarendszerről - nyilatkozta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Reuters hírügynökségnek egy parlamenti bizottsági meghallgatás szünetében.

A miniszter arról tájékoztatta a hírügynökséget, hogy a felek nem tudtak megállapodni a bankadó 2012 utáni meghosszabbításáról. Matolcsy György elmondta: "nagy eredmény, hogy ennek ellenére megállapodás született".

Délután kiderül, hogy a jövőben rögzített árfolyamon törleszthetnek-e a devizahitelesek. A csomag ismertetése előtt az [origo] összegyűjtötte, mire érdemes figyelni a bejelentés után. Itt pedig megtalálja az [origo] összes cikkét a devizahitelesekről.