A Valutaalap vezetője szerint több pénzre lenne szükség a válság kezeléséhez

Vágólapra másolva!
A gazdasági válság jövőbeni sikeres kezelése érdekében Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap nemrég megválasztott vezetője megemelné a szervezet rendelkezésére álló pénzügyi tartalékokat.
Vágólapra másolva!

Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője felvetette annak lehetőségét, hogy a szervezetnek több pénzügyi forrásra lenne szüksége ahhoz, hogy kezelni tudja a gazdasági válságot - írja a Wall Street Journal online kiadása. Az IMF már többször emelte meg forrásait 2007 óta, legutóbb tavaly, amikor megduplázták azt a speciális alapot, amelyből a válságba került országokat segítik - emlékeztet a lap.

"A kérdés az, hogy továbbra is rendelkezésünkre áll-e annyi forrás, amennyire jelenleg szükségünk van ahhoz, hogy megfelelően tudjuk kezelni a gazdasági krízist" - mondta Lagarde New Yorkban. "Talán többre lenne szükségünk. A nem olyan távoli jövőben felül is vizsgálhatjuk a kérdést" - fogalmazott. A Valutaalap korábbi elnöke, Dominique Strauss-Kahn korábban már egyszer megemlítette annak lehetőségét, hogy bővítsék az alap forrásait egytrillió dollárra, egy megújult kvótarendszer keretén belül.