PSZÁF: 1500 volt pénztártag reálhozamát újra kell számolni

magánnyugdíjpénztár, PSZÁF
Vágólapra másolva!
Hibásan számították ki négy magánnyugdíjpénztár 1500 tagjának reálhozamát, ezért kifizetési tilalmat rendelt el az érintettek körénél az új számítás elvégzéséig a PSZÁF. A tervek szerint e tagok is megkapják a reálhozamot augusztus 31-ig.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) csütörtökön közzétett határozataiban arra kötelezett négy magánnyugdíjpénztárat, hogy számítsák újra a tagi kifizetéseket az állami rendszerbe visszalépett pénztártagok egy szűk körénél. Az előírt ismételt számítás mintegy 1500 embert érint.

A PSZÁF az Allianz Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárt, a Budapest Magánnyugdíjpénztárt, az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárt és az OTP Magánnyugdíjpénztárt kötelezte arra, hogy 15 napon belül számítsák újra a reálhozamok összegét azon tagjaiknál, akik korábban más pénztárakból léptek át, ám róluk az átadó pénztárak a hozamgarantált tőke feletti összeg (reálhozam) számításához annak idején nulla forint tagdíjról szolgáltattak információt.

A négy pénztár által alkalmazott számítási módszer az átlépett tagok e meghatározott körénél nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, ezért a PSZÁF kifizetési tilalmat rendelt el az érintettek körénél az új számítás elvégzéséig. A tervek szerint e tagok is megkapják kifizetéseiket a jogszabályban foglalt végső határidőig, 2011. augusztus 31-ig.