Szijjártó: A parlament vizsgálhatja a devizahitelek elterjedésének okait

Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvívője sajtótájékoztatót tart, válságadó
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Kossuth Rádió reggeli műsorában nem zárta ki, hogy a devizahitelek elterjedésének és a családok eladósodásának okait is parlamenti testület deríti ki.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter nem tartja kizártnak, hogy a jövőben a devizahitelek elterjedésének és a családosok eladósodásának okait is parlamenti testület derítse ki. A miniszterelnök szóvivője erről a Kossuth rádió reggeli műsorában beszélt csütörtökön. Szijjártó szavai szerint a devizahiteleknek is vannak felelősei.

Szijjártó a műsorban ismét hangsúlyozta, hogy az elmúlt nyolc év kormányai politikai bűnt követtek el Magyarországgal szemben, amikor elhibázott gazdaságpolitikai döntéseikkel eladósították az országot. Szerdán Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Hír Tv Rájátszás című műsorában azt mondta, hogy a jelenlegi büntető törvénykönyv (Btk.) tartalmazza azokat a tényállásokat, amelyek alapján megfelelő bizonyítékok esetén felelősségre lehet vonni volt miniszterelnököket az államadósság növekedése miatt.