Az offshore adóamnesztia eddig 15 milliárd forintot hozott haza

Vágólapra másolva!
Szeptember végéig több mint másfél milliárd forintnyi adóbevételt hozott az a jogszabály, mely szerint tíz százalék adó megfizetése után nem firtatják a pénz eredetét - írja a keddi Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Szeptember végéig 15 milliárd forintot vonzott haza az év elején életbe lépett offshore adóamnesztia, a Magyarországra visszahozott vagyonok után eddig 1,5 milliárd forint bevételhez jutott az államkassza - írta a Magyar Nemzet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai alapján.

A lap emlékeztet, hogy az év eleje óta hatályos jogszabály alapján, ha egy üzletember hazahozza a külföldről származó, vagy offshore cégben, külföldi bankszámlán tartott vagyonát, akkor 10 százalék adó megfizetése után a pénz eredetét már nem firtatja az adóhatóság. A lehetőséggel 2012 végéig élhetnek az érintettek.

A Magyar Nemzet adatai szerint az elmúlt hónapokban egyre több pénz áramlott így vissza az országba, a lapnak nyilatkozó adószakértő azonban úgy véli, még mindig sok üzletember kivár, ezért nagyobb rohamra majd 2012 végén lehet számítani.