Vágólapra másolva!
Az autósok december 1-jéig mondhatják fel meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat, az új szerződést pedig december 31-ig kell megkötniük. Az alkuszcégek szerint a hátralévő napokban 100-150 ezer autós mondhatja fel a biztosítását.
Vágólapra másolva!

A meglévő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) december 1-jéig lehet felmondani, az addig hátralévő időben további 100-150 ezer autós mondhatja fel a biztosítását - közölte előrejelzését a Kötelező.hu internetes alkuszcég. Az új biztosítást december utolsó napjáig kell megkötni.

Annak az autósnak, akinek a felmondása nem érkezik meg december 1-jén éjfélig a jelenlegi biztosítójához, az adott autóra a következő egy év során már csak az eddigi biztosítónál rendelkezhet kgfb-vel. Ha ennek ellenére egy másik biztosítóval köt szerződést, az a törvény értelmében érvénytelen lesz. Ezért célszerű a felmondásról idejében gondoskodni és arról hivatalos visszaigazolást is szerezni.

Az alkuszok többsége - a dokumentumok biztonságos feldolgozhatósága érdekében - csak a november 30. éjfélig beérkező ügyfélmegbízások esetén tudja átvállalni az ügyfél helyett a régi szerződés felmondását - teszik hozzá.