A telítettséghez közeli a magyar mobilpiac

Vágólapra másolva!
Februárra erőteljesen lelassult a magyar mobilpiac növekedése. A Hírközlési Felügyelet adatai szerint egy hónap alatt mindössze fél százalékkal, 34 ezer fővel bővült a mobilosok tábora, ami messze elmarad a korábbi hónapok dinamikus fejlődésétől.
Vágólapra másolva!

Idén februárra 6 996 241-re nőtt a hívásfogadásra képes aktív SIM-kártyák száma a januári 6 962 238-as kártyaszámhoz képest. Az előfizetők száma mindössze fél százalékkal növekedett az előző hónaphoz és 35,2 százalékkal az előző év hasonló időszakához képest - derül ki a Hírközlési Felügyelet gyorsjelentéséből.

Az összes hálózatból kimenő beszédperc februárban több mint 7 százalékkal volt kevesebb januárhoz képest, míg az év első hónapjában a beszédforgalom mintegy három százalékkal csökkent tavaly decemberhez képest.

Új díjcsomagok, változó tarifák/uzletinegyed/vasarlas/arak/20030218ujdijcsomagok.html

A három szolgáltató 34 ezres összes növekedésből 39 ezres bővülést ért el a Vodafone, miközben a Pannon GSM 20 ezres növekedését a Westel 25 ezres csökkenése kompenzálja.

A Westel piaci részesedése az aktív előfizetők arányát nézve 48,79 százalékra csökkent februárban az egy hónappal korábbi 49,39 százalékhoz képest.

A Pannon GSM hozta szokásos teljesítményét, kismértékben növelte piaci részesedését az aktív előfizetők arányában: februárban 38,19 százalékos volt a januári 38,09 százalék után.

A Vodafone piaci részesedése az aktív előfizetők arányában februárban 13,02 százalékosra bővült a januári 12,53 százalékról. Egy évvel korábban ez az arány még mindössze 10,29 százalékos volt.