Vágólapra másolva!
Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. beavatkozásával vásárolták fel a Pannonplast Rt.-t, sajtóértesülések szerint. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF)az [origo]-val korábban közölte, hogy nem nevezi meg azt az állami tulajdonú céget, amely a Pannonplast-ügy hátterében áll. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szerint az ÁAK nem vett részt ilyen tranzakcióban.
Vágólapra másolva!
A Pannonplast-ügy miatt verhették meg Szász Károlyt/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030617apannonplast.html

A PSZÁF szóvivője, Binder István elmondta, hogy a felügyeletnek nem áll módjában megnevezni a gazdasági társaságot, mert erre nincs jogosítványa. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a társaság nem tartozik a PSZÁF által felügyelt intézmények közé.

A Napi Gazdaság és a Magyar Nemzet értesülései szerint ez a társaság az Állami Autópálya Kezelő Rt. volt. A Napi szerint az ügy következményei az ÁAK vezetését is érintik majd. A Pannonplastban három társaság, a Britton Kft., a Pevdi Kft. és a Kartonpack Rt. szerzett közös megegyezéssel tulajdont, amely tranzakciót a K&H Equities brókerházon keresztül bonyolították. A tulajdonszerzést részben finanszírozta egy, a PSZÁF jelentésben csak "állami tulajdonban álló, költségvetési forrásokból gazdálkodó gazdasági társaságként" jelölt intézmény.

Megverték a PSZÁF elnökét/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030616megvertek.html

A Britton 754,8 millió forintos tulajdonszerzését 89,2 millió forinttal, a Pevdi 468 milliós részvényvásárlását pedig 375 millió forinttal támogatta ez a társaság. Bitvai Miklós, az ÁAK vezérigazgatója a Magyar Nemzettel közölte, hogy az ÁAK nem érintett a tőzsdei tranzakcióban.

Az ÁAK felett tulajdonosi jogokat gyakorló Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közleménye szerint az ÁAK a K&H Equitiesen keresztül törvényes lehetőségeit kihasználva szabad pénzéből gazdálkodott: állampapírokat vásárolt, és ezek a befektetések eredményesen lezárultak. Az ÁAK ezen túlmenően nem vett részt semmiféle tőzsdei, vagy tőzsdén kívüli tranzakcióban, áll a közleményben.