A társasági adó mérséklését javasolja az AmCham

Vágólapra másolva!
Az AmCham elindította a magyar gazdaság fejlődésének elősegítését szolgáló sorozatát Rövid állásfoglalások címen, amelynek első kiadványa a befektetések ösztönzésével foglalkozik. Ennek egyik fő pontja a társasági adó 18 százalékról 12 százalékra történő mérséklése, amivel előnyhöz jutna az ország a régió többi államával szemben a befektetések területén.
Vágólapra másolva!

Az AmCham magyar gazdaság fejlődésének elősegítését szolgáló sorozatának első kiadványa a befektetésösztönzés jelenlegi helyzetével foglalkozik - mondta Hegedűs A. Péter, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Steiner László, az AmCham igazgatótanácsának tagja elmondta: a társasági adó 18 százalékról 12 százalékra történő mérséklésével Magyarország előnyre tenne szert a régió többi államával szemben a befektetések területén, valamint Európában ez lenne a legalacsonyabb ilyen adófajta.

Fáth Péter, az AmCham ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az Amerikai Kereskedelmi Kamara kezdeményezését más társszervezetek is támogatják, így például a Francia-Magyar Kereskedelmi Kamara, a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara, a Joint Venture Szövetség, valamint az ITD Hungary is.

Fáth Péter megemlítette, hogy a Rövid állásfoglalások című kiadványt négy napja átadták a kormánynak, és a visszajelzés pozitív volt.

Az AmCham nonprofit szervezet, melyet 1989-ben 32 amerikai vállalat alapított Magyarországon. A kamarának jelenleg 600 tagvállalata van. A 22 országból származó cégek befektetéseinek összértéke 17 milliárd dollár fölött van, alkalmazottaik száma 190 ezer fő.