Az eddigi legkevesebb a közbeszerzések értéke

Vágólapra másolva!
A közbeszerzési törvény 1996-os hatályba lépése óta az idei második negyedévi 102 milliárd forint értékű közbeszerzés a legkevesebb, ami a kormányzati megszorító intézkedések eredménye.
Vágólapra másolva!

Az első félévben 1846 eljárásban 261 milliárd forint közpénz sorsáról döntöttek az ajánlatkérők, ami 16, illetve 24 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában - közölte sajtótájékoztatón Tunyogi László, a Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft. ügyvezető igazgatója.

Darabszámra a legtöbb ajánlatot, 98-at a Honvédelmi Minisztérium, az értéket figyelembe véve a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága kérte (63 milliárd forint).

A nyertesek sorát 33 darabbal a B.Braun Medical Kft., míg az érték szempontjából 33 milliárd forinttal a Mol Rt. vezeti.

Az eredményes és értékelhető eljárások értéke átlagosan 166 millió forint volt, 25 millióval kevesebb, mint a múlt év első félévében.

Mind darabszámban, pedig értékben Budapesten kezdeményezték a legtöbb közbeszerzési eljárást. Szakmacsoportok szerint felosztásban az építőipar vezet az eljárások 36 százalékával, és értéksorrendben is az építőipar az első 40 százalékkal.

A lefolytatott közbeszerzések 72 százaléka nyílt, 12 százaléka hirdetmény nélküli tárgyalásos, 8-8 százaléka tárgyalásos, illetve nyílt előminősítéses volt.