Hatmilliárd lehet a hazai internetes boltok forgalma idén

Vágólapra másolva!
Az idei első félévben a hazai internetes boltok forgalma közel 2 milliárd forint volt, a vevők egy vásárlás alkalmával átlagosan 6000 forintot költöttek. Az év második felében az első hat havi forgalom kétszeresére számítanak az online áruházakat üzemeltetők.
Vágólapra másolva!
E-kereskedelem/uzletinegyed/vasarlas/e-kereskedelem/index.htmlAz Üzleti Negyed rovata

Az év első hat hónapjában a hazai internetes boltok közel 2 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak. Az internetes vásárlások száma ebben az időszakban 300 ezerre becsülhető, így az online vásárlások átlagos értéke mintegy 6000 forint - derül ki a GKI Gazdasságkutató Rt., a Westel Rt. és a Sun Microsystems Magyarország Kft. több mint 60 online bolt válaszai alapján készült közös felmérésből.

A várakozások derűlátóak a teljes éves árbevétel tekintetében, hiszen 2003 második félévében az első féléves forgalom kétszeresére számítanak az online áruházakat üzemeltetők. A forgalom növekedését elsősorban a karácsonyi vásárlásoktól várják. Az egy vásárlásra jutó árbevétel tekintetében 20 százalékos növekedésre számítanak.

A várakozások alapján a 2003. évi internetes kiskereskedelmi forgalom mintegy 6 milliárd forintra becsülhető, amely harmadával haladja meg a 2002-ben mért forgalmat - derül ki az [origo]-hoz eljuttatott felmérésből.