A belgák menthetik meg a hazai turizmust

Vágólapra másolva!
A hazai turizmus általános visszaesése és a külföldi vendégek számának csökkenése ellenére az év első kilenc hónapjában 23 százalékkal több vendég érkezett Belgiumból és Luxemburgból, mint egy évvel korábban. A belgák az építészet, a remeknek tartott italok, illetve a magyar nyelv és kultúra egzotikuma miatt választják Magyarországot - írja szerdai számában a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Urbányi Péter, a brüsszeli magyar turisztikai képviselet vezetője a lapnak elmondta, hogy a két állam polgárai 140 ezer regisztrált kereskedelmi vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon az idei év első kilenc hónapjában, és a növekvő érdeklődés miatt a belga és luxemburgi légitársaság is indított járatokat Budapestre.

Belgium a hetedik legnagyobb turistaküldő ország Európában, és a tízmilliós ország lakóinak mintegy kétharmada rendszeresen utazik. A belgák szemében Magyarország érdekes hely, és a kitűnő ételek mellett, az építészet, az egzotikusnak tartott kultúra, a fürdők és egyre inkább a vidéki tájak - a Dunakanyar, az Alföld, a Tisza-tó - is vonzzák az utazókat - tette hozzá Urbányi. A Belgiumból és Luxemburgból érkező turisták leginkább azt nehezményezik, hogy kizárólag németül szólítják meg őket Magyarországon.

Jelenleg is futnak Belgiumban a Magyarországot hirdető és népszerűsítő reklámok, de a turisztikai képviselet vezetője szerint a reklámoknál is fontosabb az utaztató szakma folyamatos és színvonalas tájékoztatása - írja a Népszabadság.