Megállapodtak a strukturális alapok felhasználásáról

Vágólapra másolva!
Sikeresen lezárultak a Magyarországnak szóló, 2004-2006 közötti időszakra vonatkozó strukturális alapok felhasználásának stratégiájáról szóló tárgyalások, jelentette be az Európai Bizottság csütörtökön. A többi kilenc jövőre csatlakozó állammal folytatott, hasonló megbeszélések is sikeresen zárultak, közölte a bizottság.
Vágólapra másolva!

A tárgyalások eredményeként megállapodás született azokról a prioritásokról, amelyeket a magyarországi gazdasági és társadalmi fejlesztés terén közösségi forrásokból is finanszírozni lehet az adott időszakban.

Csökkentenék az uniós költségvetést/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20031217csokkentenek.html

Magyarország 2004-2006 között 1,995 milliárd euróhoz juthat az Európai Unió strukturális alapjaiból, s ezt kiegészíti 1,1 milliárd euró az EU kohéziós alapjából a különböző infrastrukturális beruházások társfinanszírozására.

Michel Barnier, a bizottság regionális politikában illetékes biztosa csütörtöki sajtóértekezletén bejelentette, hogy levelet írt az érintett minisztereknek (nem csak Magyarországon, de a többi kilenc jövőre csatlakozó országban is), kérve, hogy mihamarabb igazolják vissza a megállapodásokat. Az Európai Bizottság formai okokból ezeket hivatalosan csak a csatlakozás után hagyja majd jóvá, de a közösségi forrásokból történő finanszírozás már 2004. január elsejével megkezdődhet.