Júliustól interneten igényelhetünk ausztrál vízumot

Vágólapra másolva!
Az ausztrál hatóságok a héten bejelentették, hogy az EU-hoz újonnan csatlakozó országok állampolgárai július elsejétől az interneten keresztül is igényelhetnek - 3 hónapos tartózkodásra alkalmas - turistavízumot, így nem kell majd személyes interjúkra befáradni a nagykövetségre - írja az EUbusiness.com. A magyarországi nagykövetség még nem kapott hivatalos tájékoztatást az ügyről.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál bevándorlálsi minisztérium szerdai közleménye szerint 2004. július 1-től Ciprus, Csehország, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Lengyelország, Szlovénia és Szlovákia állampolgárai az interneten keresztül is igényelhetnek ausztrál turistavízumot egy elektronikus rendszer, az ún. ETA (Electronic Travel Authorities) segítségével. Az egyetlen kivétel Málta, ugyanis a szigetország abban a kiváltságos helyzetben van - további 34 országgal együtt -, hogy állampolgárai már használhatják az ETA-t.

Az ausztrál nagykövetség még nem kapott hivatalos tájékoztatást az ETA bővítéséről - közölték a követség illetékesei az [origo] megkeresésére.