Fogadási rekordot ígér az Eb

Vágólapra másolva!
Fogadási dömpinget vár a labdarúgó Európa-bajnokság alatt a tippmixen a Szerencsejáték Rt. A játéklehetőségek növelése érdekében a társaság meghosszabbította a fogadási időket - mondta a Világgazdaságnak Somorai László kommunikációs igazgató. A cég számításai szerint az olimpiával együtt legkevesebb egymilliárd forinttal emelkedhet idén a tippmixforgalom.
Vágólapra másolva!
Euro 2004/euro2004/index.htmlAz [origo] rovata

A hétfőtől életbe lépő módosítások következtében a labdarúgó-mérkőzések megkezdése előtt 30 perccel zárják a fogadásokat. Korábban már több órával az esemény előtt le kellett zárni azokat. Az előzetes számítások szerint legalább 10-15 százalékkal növekedhet a változtatás miatt a tippmix forgalma.

Az Eb mellett az augusztusban kezdődő athéni olimpiai játékok is kedvezően hathatnak a fogadási kedvre. A társaságnál úgy kalkulálnak, hogy legkevesebb egymilliárd forinttal emelkedhet az idei évi tippmixforgalom. Azonban az sem elképzelhetetlen, hogy kétmilliárd forint feletti legyen a bevételnövekedés 2004-ben.

Az eddigi csúcsot a 2002-es japán-koreai közös rendezésű labdarúgó-világbajnokság évében könyvelhette el a Szerencsejáték Rt. Akkor mintegy 10,5 milliárd forint forgott a magyarországi tippmixen. Tavaly viszont jelentősen, 25 százalékkal csökkent a forgalom.

Az Eb nyitónapja ha nem is jelentett fogadási csúcsot az idén, a 42,5 millió forintos szombati forgalom jóval meghaladja például a 23. heti, azaz az egy héttel korábbi hétvége első napját, amikor 31 millió forint ellenében tették meg tippjeiket a sportfogadási játékon - írja a Világgazdaság.