A Baumag volt elnökének cégei perlik a magyar államot

Vágólapra másolva!
A felszámolás alá nem került Baumag cégek pert indítanak a hatóságok ellen közigazgatási jogkörben okozott kár miatt - közölte az Erdős Tamás Ügyvédi Iroda. A jogi képviselő szerint a Baumag-ingatlanok zár alá vétele leginkább a szövetkezeti tagokat károsította.
Vágólapra másolva!

"A hatóságok biztosítási intézkedést tettek és zár alá vételt indítványoztak az úgynevezett Baumag cégek vagyonára és bankszámláira. Tették mindezt a befektetők védelmének ürügyén. Ezzel azonban - bizonyíthatóan - éppen a befektetők előtt tették hozzáférhetetlenné azt a vagyont, amely egyedül biztosíthatta volna érdekeik érvényesülését" - olvasható a Balázs László volt Baumag elnököt képviselő ügyvédi iroda levelében, amelyet a Fővárosi Főügyészségnek címeztek.

A levél megfogalmazása szerint nincsenek meg a jogi feltételei annak, hogy a hatóságok a cégek ellen fordultak, és a zárolt vagyonnak semmi köze Balázs Lászlóhoz.

A Baumag tavaly október 9-e óta nem fizet tagjainak. A közel 13 ezer kisbefektető, s egyben szövetkezeti tag, mintegy 20 milliárd forintot helyezett el az azóta felszámolás alá került Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezetnél; a tagok befektetéseik mellett közel ugyanekkora hozamot is követelnek. A rendőrség június 16-án gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette Balázs Lászlót, a Baumag szövetkezet volt elnökét és több mint 100 ingatlan zár alá vételét kezdeményezte. Balázs Lászlót 72 óra elteltével házi órizetbe helyezték.