Vágólapra másolva!
Az év első öt hónapjában 2,071 millió vendég, 5,467 millió vendégéjszakát töltött kereskedelmi szálláshelyeken: az előbbi 5,6 az utóbbi 5,1 százalékos éves növekedést jelent - közölte honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. A vizsgált időszakban 12,699 millió külföldi érkezett hazánkba, ami 4,7 százalékos éves növekedést jelent.
Vágólapra másolva!

A KSH adatai szerint az év első öt hónapjában a kereskedelmi szálláshelyekre érkező 993 ezer külföldi vendég 3,1 millió vendégéjszakát töltött; az előbbi adat 13, az utóbbi 9 százalékos növekedést jelent. A belföldi vendégek és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma nem változott egy év alatt: közel 1,1 millióan 2,4 millió vendégéjszakát töltöttek kereskedelmi szálláshelyeken.

Hogyan találhatnak meg a weben?/uzleti_internet/webmegjelenes.htmlHogyan jelenhetek meg a weben?/uzleti_internet/webmegjelenes.htmlA szerverhely és a szélessávú internet együtt olcsóbbhttp://www.axelero.hu/webesmegjelenes/20040607adsl1.html

Az év első öt hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek több mint 63 milliárd forint bevételt értek el; ez folyó áron 17 százalékos bővülést jelent. A statisztikusok adatai szerint a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágazat árai 11 százalékkal emelkedtek egy év alatt.

Az első öt hónap során 12,699 millió külföldi határátlépést jelentett a határőrség, míg a magyar állampolgárok több mint 5,8 millió alkalommal lépték át az ország határait. Ennek alapján a határátlépések száma tizedével nőtt egy év alatt.