Az AKA építi a határig az M5-öst

Vágólapra másolva!
Az M5-ös autópálya határig történő továbbépítése és üzemeltetése kapcsán az év végéig módosítják a koncessziós szerződést - tudta meg a Világgazdaság. A módosítás kiterjed arra, hogy a Szeged és az országhatár közötti szakaszt a koncesszióval már bíró AKA Rt. építse és üzemeltesse.
Vágólapra másolva!
Kik olvasnak gazdasági híreket?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=002_03_1_12_2_1_05_04Ön tudja a választ?

A módosítás azt jelenti, hogy két évvel a határidő előtt határoznak a beruházás folytatásáról, így van esély arra, hogy az 2006-ra már el is készüljön. A kormány döntése értelmében a módosítás egyrészt kiterjed arra, hogy a Szeged és az országhatár közötti 16,3 kilométernyi szakaszt (3. fázis) a koncesszióval már bíró AKA Rt. építse meg és üzemeltesse, másrészt arra, hogy az ezekhez szükséges mértékben egészüljön ki a koncesszornak fizetendő rendelkezésre állási díj. A szaktárca vezetőjének 2004. december 31-ig kell a megállapodást ennek megfelelően módosítani.