Újabb lista a leggazdagabb magyarokról

Vágólapra másolva!
A leggazdagabb magyarok rangsorát 2004-ben Várszegi Gábor, Demján Sándor és Széles Gábor vezeti - a Ringier Kiadó "A száz leggazdagabb 2004-ben" című kiadványa szerint, 46, és 45-45 milliárd forintos vagyonnal. A Ringier közölte, hogy jogvitában áll a hasonló címmel egy hete megjelentetett kiadványt jegyző Menedzser Magazinnal.
Vágólapra másolva!

Az első három helyezettet a Ringier listáján Leisztinger Tamás követi 37,5 milliárd forinttal, Csányi Sándor áll az ötödik helyen 30 milliárd forinttal, majd Nagy Elek következik 29 milliárd forintos vagyonnal.

Széles és Demján a leggazdagabb/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20041207szeles.html

A két kiadványban a becsült vagyonok nagyságrendileg megegyeznek, bár nem ritka a néhány milliárdos eltérés. Így például Várszegi Gábor vagyonát a Ringier kiadványában 46 milliárd forintra becsülik, míg a Menedzser Magazinéban 40 milliárdra. Széles és Demján vagyonát azonosnak mutatja ki mindkét összesítés, de az egyikben 45, míg a másikban 50 milliárd forintra taksálják.

A Ringier kiadványában csak a legális vagyonokat elemezte. Mivel a cégérték egzakt meghatározása zárt társaságok esetében szinte lehetetlen, így a tulajdoni hányadra eső sajáttőke részt vették figyelembe, kivéve, ha az adott társaság részvényei nyilvános forgalomban vannak.