Az uniós átlagnál drágábban beszélhetünk vezetékesen

Vágólapra másolva!
Az Európai Unió tanulmánya szerint a magyarországi vezetékes telefonszolgáltatás díja jelentősen meghaladja a 25 EU tagország tarifáinak átlagát. Tavaly a szolgáltatásokat igénybe vevők az EU átlagában havonta 37,2 eurót költöttek a vezetékes hálózathoz való csatlakozásra és a beszélgetésekre. Magyarországon ezzel szemben 50,8 eurót.
Vágólapra másolva!

Az EU-bizottságnak a belga Test Achats fogyasztóvédelmi lap által idézett adatai szerint havonta Belgiumban 44,3, Lengyelországban 44,5, Portugáliában 45,6 eurót, Németországban 39,8 eurót költenek a fogyasztók havonta vezetékes telefonálásra. A német kiadásoknál a britek és a svédek hat euróval költenek kevesebbet, a legjobban pedig a ciprusiak járnak, Cipruson ugyanis a vezetékes telefonálás havi terhe 20,4 eurót tesz ki.

A vezetékes telefonálás költségeinél magasabbak a mobiltelefonálás díjai, átlagos használat mellett 36,18 eurót (mintegy 9000 forintot) tesznek ki a havi mobiltelefonálás költségei az EU-tagországok átlagában. Ez a költség gyakori mobilhasználat mellett havi 62,74 euró, alkalmi használat esetében az EU-tagországok átlagában 17 euró.