Nyolcvanmillióból fejleszthetnek a Balatonnál

Vágólapra másolva!
Nyolcvanmillió forintot nyert fejlesztésre nyolc balatoni kistérség. Az önkormányzatok idegenforgalmi, gazdasági, vagy kulturális fejlesztésre költhetik a pénzt.
Vágólapra másolva!
Környezetvédelmi okokból alkotmányellenes a Balaton-törvény/itthon/20050404abmulasztott.html

Csaknem 80 millió forintot nyert nyolc Balaton környéki kistérség a PEA II. Pályázat Előkészítő Alapból - mondta Sütő László, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke pénteken.

A megítélhető összegre összesen 24 pályázat érkezett, közülük a bírálótestület mindössze egyet utasított el. Az eredetileg igényelt 130 millió forint helyett mintegy 80 millió forinttal gazdagodtak a balatoni kistérségek.

A fejlesztések az idegenforgalmat, a gazdaságot és a kultúra területeit egyformán érintik. A pályázati támogatással Balatonfüred lehet a Balaton kulturális fővárosa, Balatonfűzfőn elegáns városközpont alakulhat, Siófokon elkészülhet a megvalósíthatósági tanulmány az Ezüst-parton tervezett szálloda és wellnes-központ kialakítására.

A gazdaság fejlődését segíti egyebek mellett a szőlő- és borfeldolgozó klaszter kiépítése a Balaton-felvidéken, s tanulmányterv készülhet a Balaton-Boronka kisvasút hálózatának fejlesztéséről is. Ezen túlmenően támogatja a program például a tapolcai tavasbarlang turisztikai fejlesztését és a Keszthely-fenékpusztai Lovas Kulturális Központ kialakítását is.