Kaszinó és élményváros épülhet Hegyeshalomnál

Vágólapra másolva!
Kaszinók, szállodák mellett bevásárlóközpontot, tematikus élményvárost is terveznek külföldi beruházók a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közelébe, a Hegyeshalom és Bezenye között található több száz hektáros területre, tudta meg a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A kaszinóépítésre jelentkező befektető Park Place Entertainment Corporation (PPE), többek között a Las Vegas-i Caesars Palace tulajdonosa, komoly tervekkel érkezett Magyarországra. A hírek szerint a PPE 360 millió eurót költene el Hegyeshalom-Bezenye térségében. Ebből az összegből egyebek mellett egy kaszinót és egy 800 szobás hotelt építenének. A társaságnak azonban az építés megkezdéséig még koncessziós jogot kell szerezniük a kaszinóüzemeltetésre Magyarországon.

Ennél is előrébb jár a Lukale Investment and Development AG projektjének előkészítése. A bécsi székhelyű cég kétszintes, összesen 60 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot, valamint élményvárost kíván felépíteni 153 hektáron. Előbbi 2006 őszén, utóbbi 2007 tavaszán nyithat, ha még az idén sikerül beszerezni a szükséges engedélyeket.

A Népszabadság úgy tudja, a Pénzügyminisztérium a PPE beruházását támogatja, amennyiben a befektető szándékai valóban komolyak. A magyar kormány az uniós szabályok miatt jelenleg nem adhat támogatást az Eurovegas projekthez, mégis sikerült kitalálni a befektető számára vonzó megoldást.

A szerencsejáték-törvényt ugyanis úgy módosítanák, hogy a bizonyos szintnél nagyobb árbevételt elérő játékszervező és kaszinóüzemeltető vállalkozásoknak alacsonyabb - értesüléseink szerint 10-20 százalékos - adót kellene fizetniük, míg a többiek adókulcsa 30 százalékos lenne, írja a Népszabadság.