Gyengült a forint a bankközi piacon

Vágólapra másolva!
Több mint egy hete először gyengült a forint kedden a bankközi devizapiacon. Az eurót 244,05/15 forinton jegyezték, 40 fillérrel erősebben a 243,65/85 forintos hétfői árfolyamnál.
Vágólapra másolva!

A forint 12 bázisponttal 13,55 százalékra gyengült a +/- 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A külkereskedelmi mérleg csökkenő féléves hiányáról kedden közzétett adatok nem hatottak a piacra, de a júliusi infláció várhatóan kedvező adatai valószínűleg 243,60 forint alá nyomják az euró kurzusát. A reggel megjelent zsugorodó szlovák infláció biztató jelként fogható fel, mivel a régiót nagyjából ugyanazok az áruházláncok uralják, és az éghajlat hasonló irányba befolyásolja a mezőgazdasági termést is.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő FED magyar idő szerint este 8 óra után teszi közzé kamatdöntő határozatát, s a piacon elterjedt várakozások szerint a jelenleg 3,25 százalékos amerikai jegybanki alapkamatot 3,50 százalékra emeli. A dollár piacán ezért a kivárás lesz jellemző kereskedők szerint. Reggel 196,60/95 forinton állt az amerikai valuta árfolyama, 60 fillérrel lejjebb a hétfő délutáni árfolyamnál.