Itt a lakás-lízing: önerő nélküli lakásvásárlás

Vágólapra másolva!
Várhatóan még ebben az évben magánszemélyek számára is elérhetővé válik nulla kezdő befizetés mellett a lakásvásárlás. A konstrukciót több lízingcég és várhatóan 40-50 ingatlanberuházó társaság kínálja majd, ha megkapják a induláshoz szükséges engedélyeket a PSZÁF-től.
Vágólapra másolva!

Akár még ebben az évben magánszemélyek számára is elérhetővé válik nulla kezdő befizetés mellett a lakásvásárlás - jelentette be egy ingatlanberuházó cég, a Quadrat Építőipari és Kereskedelmi Kft. vezetője, Zettisch Ferenc a budapesti Ingatlan-Expón tartott sajtótájékoztatóján, pénteken.

A konstrukciót több lízingcég és várhatóan 40-50 ingatlanberuházó társaság kínálja majd, amennyiben a lízingcégek megkapják a szolgáltatás elindításához szükséges engedélyt a Pénzügy Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF).

A 15-20 éves pénzügyi lízing megállapodás havi-negyedéves törlesztő részletek vállalása mellett azonnali beköltözést tenne lehetővé a lakásvásárló számára, ám az ingatlan csak a futamidő lejártával kerül tulajdonukba, addig a lakás tulajdonosa a lakás lízingbe adója, a lízingcég.