Kedvezményes folyószámla nyugdíjasoknak

Vágólapra másolva!
A Budapest Bank 99 forint havidíjú folyószámlát és ehhez kapcsolódóan térítésmentes bankkártyát kínál nyugdíjasoknak. A nyugdíjas-folyószámlacsomagot nyitók mintegy kétezer helyen kedvezménnyel vásárolhatnak bankkártyájukkal.
Vágólapra másolva!

A havi 99 forint számlavezetési díjú nyugdíjas-folyószámlacsomagot és a hozzá kapcsolódó ingyenes bankkártyát azok vehetik igénybe, akiknek van nyugdíjasigazolványuk és a Budapest Banknál nyitott folyószámlájukra utaltatják legalább 20 ezer forintnyi havi nyugdíjukat. A nyugdíjas-folyószámlacsomaghoz kapcsolódó első elektronikus bankkártyát korlátlan ideig éves díj nélkül adja a bank az ügyfeleinek.

A nyugdíjas-folyószámlacsomag egyik kényelmi szolgáltatásaként a Budapest Bank sms-ben értesítést küld a számlabirtokos mobiltelefonjára többek között a folyószámlára beérkező nyugdíj jóváírásáról, így az ügyfélnek nem kell telefonálnia, a bankfiókba mennie vagy a postást várva otthon maradnia. Mindemellett a folyószámla tulajdonosa kedvezményes díjú átutalási megbízásokat adhat, és a Budapest Bank bankjegykiadó automatáinál kedvező díj ellenében vehet fel készpénzt.

A Budapest Bank és a Magyar Kedvezményhálózat között létrejött együttműködés értelmében a nyugdíjas-folyószámlacsomagot igénylő ügyfelek kártyájukkal 10-20 százalékos vagy akár 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak különféle termékeket, köztük gyógytermékeket, gyógyhatású készítményeket és gyógyászati segédeszközöket a szerződött patikákban vagy optikusoknál. Az ország közel kétezer értékesítési pontján kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre különféle egészségügyi és utazási szolgáltatásokat is magába foglal.

A termék kifejlesztése során a bank figyelembe vette, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 2004 decemberében mintegy hárommillió nyugdíjjellegű kifizetést teljesített. Ennek 31 százaléka hitelintézeti számlára történő utalás, míg a többi postai feladás volt. A bankátutalások aránya folyamatosan növekszik, hiszen ez a nyugdíjfolyósítási módszer növeli az időskorúak pénzkezelési biztonságát, egyúttal lerövidíti a nyugdíjfolyósítás átfutási idejét.