Kedvező újjáépítési hitelen dolgozik az MFB

Vágólapra másolva!
A Magyar Fejlesztési Bank Rt. megkezdődött az árvíz okozta károk helyreállítását segítő kedvezményes hitellehetőség részleteinek kimunkálása. A hitelkamat 5 és 6 százalék között várható - tájékoztatta a pénzintézet az [origo]-t.
Vágólapra másolva!

Az árvízkárok helyreállítására fordítható hitelt az elemi kárt szenvedettek - gazdálkodó szervezetek, önkormányzatok, természetes személyek - vehetik igénybe. A kormány a 40 milliárd forintos hitelre 100 százalékos állami kezességvállalást biztosít. Az MFB Rt.-nél és a vele szerződésben álló kereskedelmi bankoknál a lehető legrövidebb időn belül igényelhető lesz a 25 éves lejáratú, 3 év türelmi időt biztosító újjáépítési hitel. A kedvezményes kamat mértéke: 3 havi EURIBOR plusz legfeljebb 2,5 százalék, ami jelenleg 5,3 százalékot jelent.

Az Európai Közösség Nizzai Szerződéssel módosított Alapító Szerződése szerint a természeti csapások vagy más rendkívüli események által okozott károk helyreállítására nyújtott támogatás a közös piaccal összeegyeztethető, és ezekben az esetekben nincs szükség az Európai Bizottsággal történő előzetes egyeztetésre - közölték az MFB-nél.

A hitelek indulási időpontját és az egyéb részleteket a bank rövidesen bejelenti, az ezzel kapcsolatos aktuális híreket a bank honlapján közzéteszi.