Kézikönyv segíti az adózókat

Vágólapra másolva!
Megjelent az idei Adózás nagy kézikönyve. A Complex Kiadó tavaly indította útjára az évenként megjelenő sorozatot. A könyvben minden, adózással kapcsolatos jogszabály és tudnivaló megtalálható, közel 1500 oldalon. Az adójogban a szabályok közé élelt fogalomértelmezések segítenek eligazodni. Az idei év két nagy adózási újításáról, az EKHO-ról és a luxusadóról egyaránt olvashatunk a kézikönyvben. Az adójogszabályok állandó változásai miatt a kötet mintegy 40 százalékát kellett újraírni.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Complex Kiadó gondozásában az idei Adózás nagy kézikönyve. Az először tavaly, hagyományteremtő szándékkal kiadott, összefoglaló munka egy kötetbe rendszerezve tartalmaz minden információt, ami az adózás rendjéről, az összes adó- és járuléknemről tudható.

"Az idei kötet természetesen tartalmazza a két új adónemet, az EKHO-t és a luxusadót is" - mondta el dr. Pálkovács Attila főszerkesztő. Nem ez azonban az egyetlen eltérés. Több ponton változtak a jogszabályok: a kötet mintegy 40 százalékát kellett újraalkotni, tavalyi 1364 oldalas kötet így 1486 oldalasra hízott. Újdonság a kötethez készített terméktámogató oldal, ami a www.ado.hu/adomeritum címen érhető el.

A változások nagy számáról a főszerkesztő elmondta: a mai magyar adórendszer még nagyon fiatal a tőlünk nyugatabbra működő demokráciákéhoz képest. Ezért itt még természetesek a nagy változások, mint ahogy az is, hogy a hazai rendszert a gazdasági és politikai döntések nagyban befolyásolják, míg azokban az országokban inkább a praktikum, a gyakorlati hasznosság, működőképesség dönti el, milyen változásokat hajtanak végre az adózás területén. Reméljük persze, hogy idővel a mi rendszerünk is egyre kevesebbet változik majd, de egyelőre nem kell attól tartani, hogy az Adózás nagy kézikönyvét ne kellene minden évben újra kiadni.