Euromoney: Még mindig az OTP a legjobb

Vágólapra másolva!
Az előző évekhez hasonlóan az idén is az OTP-t választotta a legjobb magyar banknak a londoni Euromoney gazdasági magazin, amely minden évben globális pénzintézeti rangsort állít össze.
Vágólapra másolva!

A vezető londoni szakfolyóirat júliusi számában közölt felmérés - 2006 Awards for Excellence - szerint az OTP "gyakorlatilag a Euromoney által a vezető bankok rangsorolására használt mindegyik kategóriában" - működési bevétel, mérlegfőösszeg, nettó kamatbevétel - dominál a magyar piacon. Az OTP-é a legmagasabb sajáttőke-arányos megtérülés a tíz vezető magyar bank közül, és övé az egyik legjobb költség-bevétel ráta is, áll az értékelésben.

A Euromoney éves felméréseiben már több éve rendre az OTP-t nevezi meg a legjobb magyar banknak. A tavalyi Awards for Excellence-ben a pénzügyi magazin azt írta, hogy az OTP "valószínűleg Kelet-Európa legnagyobb üzleti sikertörténete".

A londoni szaklap tavaly áprilisban, még az éves banki rangsor összeállítása előtt, a kelet-európai vállalati szektorról külön kiadott általános - nemcsak a pénzügyi szektort felmérő - minőségi rangsorolásában a térség legjobb vállalatának nevezte az OTP-t.

Az idei felmérésben a legjobb magyarországi adósságkibocsátás-szervező a BNP Paribas lett, amely a magyarázat szerint az elmúlt tizenkét hónapban a legtöbb magyar adósságpiaci tranzakciót szervezte. A BNP Paribas vezeti a szindikálthitel-piacot is, 20 százalékos részesedéssel.

A legjobb magyarországi vállalategyesülés és felvásárlási tanácsadó (M&A) a Crédit Suisse lett a londoni szaklap idei rangsorában. A legjobb értékforgalmazói tanácsadó a magyar piacon a ConCorde Értékpapír lett.

A Euromoney idei globális listáján a legjobb bank a francia Société Générale lett, amely a folyóirat szerint az elmúlt évben a legjobb megtérülést nyújtotta részvényeseinek a nagy európai bankok közül. Eközben nettó bevétele az előző évi 2,154 milliárd euróról 4,446 milliárd euróra emelkedett.