Vágólapra másolva!
A Philips Electronics várakozásai szerint, a társaság félvezetőgyártásból származó működési nyeresége 10 százalékkal csökken az első negyedévben. A világítási eszközöket, orvosi berendezéseket és szórakoztató elektronikai termékeket gyártó részlegek ugyanakkor várhatóan a tavalyi első negyedévhez hasonló eredményt érnek el.
Vágólapra másolva!

A Royal Philips Electronics NV, Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai cikkeket gyártó vállalata bejelentette, hogy az első negyedévben várhatóan 10 százalékkal csökken a félvezetők gyártásából származó működési nyereség, köszönhetően az amerikai gazdasági növekedés lassuló ütemének, valamint a mobiltelefonok és személyi számítógépek iránt lecsökkent keresletnek.

A félvezetők forgalma 7 százalékkal nőtt az első negyedévben, ugyanakkor az alkatrészgyártásban, illetve a szórakoztató elektronikai cikkek terén visszaesést prognosztizálnak.

A Philips világítási eszközöket, orvosi műszereket és háztartási gépeket gyártó részlegei - az akvizíciós költségeket leszámítva - várhatóan az előző év hasonló időszakával megegyező, vagy annál kevéssel jobb eredményt érnek el az első negyedévben.

A holland vállalat-csoport első negyedévi jelentését április 17-én teszi közzé.

(Üzleti Negyed)