<P>Pánikhangulat az Ericssonnál</P>

Vágólapra másolva!
A világ harmadik legnagyobb mobiltelefongyártója, a svéd Ericsson gyökeres átalakításokra készül - közölte több svéd napilap szerdán. A lapok szerint a cég még ez év tavaszán megválik legfelsőbb vezetőitől, valamint - a korábbi tervekkel ellentétben - a gyártáson túl további részlegek teljes átszervezéséről is szó van.
Vágólapra másolva!

Több lap egybehangzó értesülése szerint az Ericsson megválik jelenlegi elnök-vezérigazgatójától, valamint a társaság felügyelőbizottságának elnökétől, akiket - így a lapok - felelősség terhel a tavaly elért, közel 2 milliárd dolláros veszteségért.

A közel 40 ezer Ericsson-munkavállalót képviselő szakszervezet szóvivője egy svéd lapnak adott interjúban elmondta: a cég dolgozói körében zendülésszerű hangulat uralkodik, ami annak köszönhető, hogy a legfelsőbb vezetés a negatív tendenciákat sorra elhallgatta a vállalat dolgozói elől.

Az Ericsson-részvény árfolyama egy év alatt 212 svéd koronáról 57-re esett vissza, a mai lapjelentések után pedig további öt-hat százalékkal csökkent értékük.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Zuhant az Ericsson árfolyama
(2001. március 12.)

Az Ericsson kihelyezi mobilgyártását
(2001. január 26.)

Ajánlat: