Az Ericsson 3300 főt bocsát el svédországi és angliai gyáraiból

Vágólapra másolva!
Az Ericsson AB, a világ legnagyobb hálózati elemeket gyártó vállalata kedden bejelentette, hogy  - veszteségeit csökkentendő - további elbocsátásokra készül telefon-gyártó részlegében. A bejelentés szerint Svédországban 2100, Nagy-Britanniában pedig 1200 állást szüntetnek meg. A svédországi termelést a szingapúri Flextronics vállalat veszi át, az angliai gyáregységekre még vevőt keres az Ericsson.
Vágólapra másolva!

A svéd Ericsson kedden bejelentette, hogy 2100 állást megszüntet Svédországban és két gyárát bezárja Nagy-Britanniában a vállalati veszteségek csökkentése érdekében.

Az Ericsson áramvonalasítási törekvéseivel, 2002-től évi 20 milliárd svéd korona - mintegy 1,96 milliárd dollár - megtakarításának szükségletével indokolta a 2100 állás megszüntetését két svédországi üzemében, Kumlában és Linköpingben. A linköpingi termelést áthelyezik a szingapúri Flextronicshoz.

Nagy-Britanniában a carltoni és a scunthorpe-i gyárukat zárják be a harmadik negyedév végéig. Ott 1200 alkalmazottjuk dolgozik jelenleg. Az Ericsson egyelőre vevőt keres a két gyáregységre. A svéd vállalat azt is közölte, hogy létszámstopot léptet életbe, és 50 százalékkal csökkenti tanácsadóinak számát is. Az Ericsson indoklásában a bizonytalan gazdasági helyzetet jelölte meg.

Az Ericsson nemrég 4-500 millió dolláros veszteséget valószínűsített az első negyedévre. Az cég előzőleg januárban jelentett be létszámcsökkentést, akkor 600 főtől váltak meg.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Ericsson