Leépít a Reuters

Vágólapra másolva!
A Reuters mintegy 1200 munkatársától készül megválni, ami a világ első számú hír- és pénzügyi információ-szolgáltató gárdájának 6-7 százalékos leépítését jelenti - írta hétfőn a Financial Times. A leépítés a Reuters 2003-ig szóló, 150 millió fontos (215 millió dollár) költségcsökkentő programjának része.
Vágólapra másolva!

A Reuters-t érzékenyen érintette az elmúlt időszakban a világ pénzügyi piacainak lelassulása, ahol a Reuters információs szolgáltatásainak ügyfelei mozognak. Emiatt világszerte hasonló arányban mondanak fel munkatársaknak. A leépítések ötven felső vezetői állást is érintenek, de szerkesztői állásokból várhatóan senkit nem küldenek el - írta a Financial Times.

A megtakarítási program eleme az internet felé forduló új stratégiának. A Reuters stratégiájának másik fő célja az üzleti tevékenység fogyasztóközpontúvá tétele az eddigi termékközpontúság helyett. A júniusban bejelentett új struktúrában körülhatárolt célcsoportokat jelöltek meg; ezek közé tartozik egyebek között a befektetési banki és értékforgalmazói szektor, az alapkezelői kör, a vállalati szféra és a média.

Előzetes várakozások szerint a Reuters kedden arculatérték-amortizáció és egyszeri tételek előtt 333 millió font működési eredményt fog jelenteni az első naptári félévről a tavalyi azonos időszakról jelentett 312 millió font után. A Reuters papírja pénteken 7,75 fonton zárt Londonban. Hétfő reggel 7,67 font volt a londoni értéktőzsdén, 1,04 százalékkal rosszabb a pénteki zárónál, miután 7,62 fonton nyitott.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: