12 milliárd dollárt ér a Compaq márkanév

Vágólapra másolva!
A Hewlett Packard Co (HP) Compaq Computerrel történő fúziója után hosszútávon megválna a Compaq márkától - közölte a Wall Street Journal (WSJ) szerdai számában a felvásárlásra készülődő vállalatok első embereit idézve. Marketingszakemberek hibás lépésnek tartják a 12 milliárd dollárra taksált márkanév megszüntetését.
Vágólapra másolva!

A HP és a Compaq hosszútávon csak a HP márkanevet tartaná meg - közölte Carlyn Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatója a két társaság keddi sajtótájékoztatóján. A WSJ közlése szerint Compaq márkanév alatt ugyan értékesítenek majd szervereket és néhány notebooktípust, a többi termék és szolgáltatás esetében azonban egységesen a HP név lesz használatban.

A HP a tavalyi évben, világviszonylatban 160 millió dollár, míg a Compaq összesen 150 millió dollárt költött marketing-tevékenységre.

A többek között márkanevek értékelésével foglalkozó Interbrand szerint a Compaq a világon a huszonnegyedik legismertebb "brand", értéke megközelíti a 12 milliárd dollárt, míg a HP a tizenötödik az ismertségi rangsorban, értéke 18 milliárd dollár. Neil A Morgan, a University of North Carolina marketingprofesszora szerint hibás lépés volna veszni hagyni a rendkívüli költséggel felépített nevet.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: