Hónapokig tarthat az amerikai gazdaság talpraállása a támadás után

Vágólapra másolva!
Szakértők szerint a New York-i World Trade Center elleni támadás hónapokra lelassíthatja az amerikai gazdaság talpraállását. Az események európai és japán gazdaságra gyakorolt hatásait pedig egyelőre megbecsülni sem lehet, de elemzők szerint egy hatásos válaszlépés visszaállíthatja a befektetők bizalmát. 
Vágólapra másolva!

A New York-i World Trade Center elleni terrortámadást követően elemzők úgy vélik, hogy több hónapig is eltarthat, amíg helyreáll az amerikai gazdaság iránti bizalom - írja a BBC News.

A szakértők szerint még megbecsülni sem lehet az események gazdaságra gyakorolt hatását, de az Egyesült Államoktól várható válaszlépések - beleértve a katonai csapásokat is - helyreállíthatják a befektetők bizalmát a világ vezető gazdasága iránt.

Hans Redeker, a BNP Paribas szakértője szerint az amerikai gazdaságra mért csapás bizonyosan érezhető lesz Japánban és Európában is érezteti majd hatását, ám ennek mértéke egyelőre nem jósolható meg.

A támadásról szóló hírek nyomán az európai részvénypiacokon meredek esésnek a papírok, míg az euró erőre kapott a dollárral szemben, valamint az olaj és az arany árfolyama is nőtt.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Nem rendíti meg a világgazdaságot a tragédia
(2001 szeptmber 11.)


2001. szeptember 11. 19:51