Pánik a piacokon a New York-i robbanások után

Vágólapra másolva!
Pánik uralkodik a piacokon New York-ban és a világ többi részén is a World Trade Center épületét és a Pentagont ért támadások miatt. A New York-i tőzsdén ma már nem kereskednek, sőt holnap sem lesz kereskedés egyik amerikai piacon sem. Az európai tőzsdék jelentős zuhanást könyveltek el a támadások elindulása óta, a BUX pedig mintegy 300 pontot esett délután háromtól zárásig. Az olaj világpiaci ára is jelentősen emelkedett.
Vágólapra másolva!

Óriási káosz uralkodik a világ tőzsdéin, New Yorkban ma már nem lesz kereskedés, mind az árutőzsdét, mind pedig az értéktőzsdét kiürítették. A robbantások után elrendelték az összes chicagói toronyépület, irodaház és tőzsde kiürítését is, a londoni értéktőzsde (LSE) épületének kiürítését a hivatalos zárás előtt egy órával rendelték el.

A hivatalos nyitási időpont előtt öt perccel az S and P Futures 15,50 pontos, a Dow Futures 145 pontos, a NASD Futures 32,50 pontos veszteségben volt.

A londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE) a Brent könnyűolaj hordónként 31 dollár volt októberi szállításra délután. Hétfőn 27,45 dolláron zárt a kontraktus, a robbanás előtt pedig 27,30 dollárba került.

Az euró, a jen és a font is erősödött a dollárhoz képest, az arany pedig jelentősen drágult.

(Üzleti Negyed)