Kelet-Közép-Európa nyújthatja a biztonságot

Vágólapra másolva!
Londoni elemzők véleménye szerint a jelenlegi helyzetben a kelet-közép-európai feltörekvő gazdaságok kínálhatják a biztonságot a befektetők számára. A szakértők úgy vélekednek, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország menedéket nyújthat a befektetőknek, hiszen ezen országok egyike sincs az amerikai fejleményktől leginkább veszélyeztetett 10 feltörekvő piac között.
Vágólapra másolva!

A piaci kilengések elől menekülő befektetőknek a jelen helyzetben a feltörekvő piacok közül Oroszország és a közép-európai feltörekvő gazdaságok kínálják a biztonságot - írta londoni elemzőket idézve szerdán a Reuters.

A Commerzbank térségi elemzője szerint Oroszország a maga 40 milliárd dolláros devizatartalékával nem igényel küldő finanszírozást, s megvan az az előnye is, hogy olajexportőr ország.

Magyarország, Csehország és Lengyelország ugyancsak biztos menedéket nyújthat a befektetőknek, elsősorban az eurózónához fűződő kapcsolatai miatt. A három ország exportjának 60 százaléka irányul az euróövezetbe - mondta az ING Barings feltörekvő piaci elemző részlegének vezetője. Philip Poole szerint az európai feltörekvő gazdaságok egyike sincs az amerikai fejleményektől leginkább veszélyeztetett 10 feltörekvő piac között.

(MTI)

Ajánlat: