New York legnagyobb ingatlanüzlete volt a World Trade Center privatizációja

Vágólapra másolva!
A keddi terrortámadás után összeomlott New York-i World Trade Center két hónapja került magánkézbe. Az ügylet értéke 3,2 milliárd dollárra rúg, a bérleti szerződés New York történetének eddigi legjelentősebb ingatlanüzlete volt.
Vágólapra másolva!

A New York-i ingatlanmágnás Larry A. Silverstein cége, a Silverstein Properties Inc. és a bevásárlóközpontokat üzemeltető Westfield America két hónapja kötött 99 évre szóló bérleti szerződést a World Trade Center addigi tulajdonosával, a New York-New Jersey Port Authority nevű hatósággal. Az említett hatóság kezelésében van a New York-i térség több repülőtere, hídja, alagútja, valamint kikötője.

A Silverstein-csoport először 100 millió dolláros foglalót, majd a szerződés júliusi aláírásakor 563 millió dollárt fizetett a hatóságnak - írta a Wall Street Journal szerdai számában. A társaság a 3,2 milliárd dolláros összeg fennmaradó részét a több száz, az épületbe települt cég bérleti díjából fizették volna meg.

A hosszú távú - 99 évre szóló - haszonbérleti szerződés megkötését évek óta szorgalmazta mindkét fél, az üzlet létrejöttében jelentős szerepet játszott New York kormányzója, George E. Pataki is.

Silverstein cégének székhelye a World Trade Center kedden összedőlt hetes számú épületében volt.

Terrortámadás ellen biztosítva

A WSJ állítása szerint az épület biztosítva volt terrortámadás ellen, háborús kockázatokat azonban egyetlen biztosító sem vállal az Egyesült Államokban.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: