Irodavadászat a Wall Street-en

Vágólapra másolva!
Az elpusztított Világkereskedelmi Központ (WTC) volt bérlői elkeseredetten kutatnak kibérelhető irodahelyiségek után Manhattanben. A város kereskedelmi központjában már a keddi katasztrófát megelőzően sem volt egyszerű megfelelő irodát találni, így az elpusztult és megsérült irodákat szinte lehetetlen pótolni.
Vágólapra másolva!

Több millió négyzetméter irodaterület, Manhattan irodáinak húsz százaléka semmisült meg vagy vált használhatatlanná a terror-akciók következtében, nagyszámú vállalkozás veszítette el korábbi bérleményeit.

New York-szerte rengeteg iroda áll üresen, azonban ezek jelentős része kívül van a világ egyik pénzügyi központjának tekintett Manhattan-en, egészen biztos, hogy nagyon sok cég nem talál megfelelő irodát a belvárosban, ezért nekik átmenetileg be kell érniük szerényebb szolgáltatásokat kínáló külvárosi irodákkal.

A WTC korábbi bérlői szabályosan "ostrom alá vették" a manhattani ingatlanügynökségeket az épületek pusztulása óta. Egyes bérlők már a déli torony összeomlását követően hívták az ingatlanügynökségeket.

Az irodák utáni kereslet a bérleti díjak emelkedését váltotta ki, a megmaradt irodák bérleti díja várhatóan a következő napokban jelentősen emelkedik.

(Üzleti Negyed)