Befagyasztott számlák Nagy-Britanniában

Vágólapra másolva!
A brit hatóságok hétfőig közel 90 millió dollárnyi, terrorista eredettel vagy céllal gyanúsítható bankbetétet fagyasztottak be. A kormány további szigorú intézkedéseket tesz az ilyen betétek ellen, és más országokat is hasonló cselekedetre szóllított fel.
Vágólapra másolva!

A brit hatóságok hétfőig 88,4 millió dollár, terroristákhoz köthető bankbetétet fagyasztottak be - közölte hétfőn Gordon Brown brit pénzügyminiszter. A számlákat a terrorizmus finanszírozása elleni, tavaly hozott ENSZ-határozat értelmében fagyasztották be.

A kormányzó Munkáspárt brightoni kongresszusán felszólaló Brown minden országnak javasolta, hogy léptessenek életbe megfelelő pénzügyi intézkedéseket, hogy a terroristák sehol se dughassák el a pénzüket, és sehol se találjanak menedéket.

Nem kizárt, hogy további hasonló számlákat is befagyasztanak. Sőt elképzelhető, hogy kiterjesztik a rendőrség hatalmát a bankszámlák vizsgálatára, és új kötelezettséget rónak a pénzügyi intézményekre azzal, hogy jelenteniük kell a gyanús tranzakciókat.

(Üzleti Negyed)

Korábban: