Csökkent a Kirch Media profitja

Vágólapra másolva!
A bevétel 7 százalékos növekedése ellenére a német Kirch Media első kilenc havi működésének pénzforgalmi többlete 4 százalékkal csökkent a tavalyi első kilenc hónaphoz képest. A visszaesést a gyenge reklámpiac okozta - jelentette a cég pénteken. A vállalat adóssága 4,33 milliárd márkát tesz ki, amit némileg enyhít az olasz Mediasetben birtokolt 1,28 százalékos részesedés hét eleji értékesítése.
Vágólapra másolva!

A súlyosan eladósodott médiavállalat pénteki közleménye szerint a cég eladásai 4,6 százalékkal 4,6 milliárd márkára nőttek, a pénzforgalmi többlet (EBITDA) négy százalékkal 469 millió márkára csökkent.

A Leo Kirch által vezetett média nagyhatalom része, a Kirch Media nettó adóssága a júniusi 4,4 milliárd márkáról szeptember végére 4,33 milliárd márkára csökkent. A Kirch Media számos film, tévé- és sportközvetítés jogát birtokolja, a jövő évben várhatóan összeolvad a Kirch birodalom egy másik csoportjával, a ProSiebenSat1-gyel.

A hét elején a cég 120 millió euróért eladta az olasz Mediasetben volt 1,28 százalékos részesedését, ami kissé enyhítette a vállalat adósságterheit.

A pénzszűkében lévő Kirch csoportnak jövőre milliókat kell előteremtenie, ha a részvényesek lehívják eladási opcióikat. Az első lehet januárban az Axel Springer 770 millió eurós opciója. A Kirch csoport hatalmas adósságterhei számos találgatásra adnak alkalmat, így felvetődött az is, hogy az ausztráliai sajtómágnás, Rupert Murdoch már munkálkodik, nehogy a hitelező bankok engedékenyek legyenek adósukkal szemben. Ezzel megnőne annak esélye, hogy bevásárolja magát Kirch birodalmába. Ezt a szándékot azonban Murdoch cáfolta.

A Kirch médiacsoport részei a Premiere fizetős tévécsatorna és az Axel Springer részesedést, valamint a Forma-1-es jogokat kezelő Kirch Beteiligung is.

(MTI)

Ajánlat:

Kirch Media