A vártnál jobb a KLM eredménye

Vágólapra másolva!
A KLM holland légitársaság 94 millió eurós nettó veszteséggel zárta üzleti évének decemberben véget ért harmadik negyedévét. Elemzők előzetesen 121 millió erós veszteségre számítottak; a vállalat egy évvel korábban még 4 millió eurós nyereségről számolt be. A KLM a Malév legjelentősebb partnere.
Vágólapra másolva!

A KLM forgalma a decemberben véget ért negyedévben 16 százalékkal, 1,5 milliárd euróra csökkent éves összevetésben, míg működési vesztesége 76 millió euró volt az egy évvel korábbi 46 milliós profit után - adta hírül a légitársaság közleménye alapján a Bloomberg hírügynökség.

A KLM tavaly szállítókapacitását 6, ezen belül személyszállítói kapacitását 11 százalékkal csökkentette, és az utolsó negyedévben 1200-zal kevesebb embert alkalmazott, mint egy negyedévvel korábban. A légitársaság adatai szerint decemberben az utasforgalom 10 százalékkal esett vissza a novemberi 18 százalékos mérséklődés után.

A cég közölte azt is, hogy a mostani negyedévben még gyengébb forgalomra számítanak, azt követően pedig az iparág szolid fellendülését prognosztizálják.

A KLM a Malév legjelentősebb partnere: a két vállalat tavaly október közepén együttműködési megállapodást kötött, melynek értelmében Budapesten és Amszterdamon túli célállomásokra is kiterjesztik partnerségüket.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

KLM

Korábban: