Történetének legnagyobb veszteségét szenvedte el a British Airways

Vágólapra másolva!
A British Airways történetének legnagyobb - 187 millió fontos - működési veszteségét, és 160 millió font adó előtti veszteséget jelentett be hétfőn, a decemberrel zárult harmadik üzleti negyedévéről, az egy évvel korábbi negyedév 65 millió fontos adó előtti nyereséggel szemben. A légitársaság a szeptemberi amerikai terrortámadások következményeinek tudja be a visszaesést, és az ezzel együtt járó forgalom-csökkenést.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi negyedévben a British Airways bevétele 1,839 milliárd font volt, 19,9 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi negyedévi 2,295 milliárd fontnál.

A társaság forgalma a szeptember 11-i terrorakciókat követően közel egyötödére esett vissza. A csökkenés főként a British Airways transz-atlanti járatain volt szembetűnő, ahol egyébként a brit légitársaság piaci pozíciói kifejezetten erősek voltak az utóbbi években. A jelentés szerint azonban rövidesen várható, hogy a forgalom megint bővül, mivel a terrorizmustól való félelem fokozatosan alábbhagy.

A legnagyobb európai légitársaság, a British Airways hétfőn, a piaci várakozással ellentétben, nem hozta nyilvánosságra üzleti tervét, amelyben az előrejelzések szerint további járat- és létszámcsökkentések szerepelnek. Az elmúlt hétvégén a brit sajtóban napvilágot látott híresztelések szerint mintegy 16 ezer munkavállalótól válik meg a Légitársaság a közeljövőben. Csak annyit közöltek, hogy eddig már sikerült 8,5 százalékkal mérsékelni a költségeket, a szállítókapacitás 16,3 százalékos csökkentése mellett.

Tényleges haladás értünk el költségeink kezelésében, de még számos más, jelentős kihívásnak kell eleget tennünk, amelyek közül néhány nyilvánvaló volt már szeptember előtt is - mondta Rod Eddington vezérigazgató.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

British Airways