Az Audi is a Bayern München szponzora lesz

Vágólapra másolva!
Az Opel két hónappal ezelőtti távozása után ismét lesz autógyártó szponzora a Bayern München labdarúgócsapatának, ezúttal az Audi személyében. A támogatás összege nem ismert, de bizonyosan kevesebb az Opel által nyújtott évi 15 millió eurónál. A bajor klub fő támogatója a Deutsche Telekom, de a szponzorok között megtlálható az Allianz biztosító, és az Adidas sportszergyártó is. 
Vágólapra másolva!

Július 1-jétől hat évig az Audi is a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München labdarúgócsapatának szponzora lesz.

A szerdai sajtótájékoztatón az autógyár vezetői nem árulták el, mekkora a támogatás mértéke, de az összeg nem éri el az évi 15 millió eurót, amennyit a korábbi főszponzor, az Opel fizetett a klubnak. Az Audi ugyanakkor 50 gépkocsiból álló flottát biztosít a Bayern München elnökségi tagjai és játékosai számára kétmillió euró értékben.

Az Opel, amely 1989 óta volt az egyesület főszponzora, két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy júniusban felbontja az eredetileg 2003-ig érvényes szerződést.

A Bayern új főtámogatója a Deutsche Telekom: a cég 2008-ig 120 millió eurót áldoz a német sztárcsapatra. Emellett az Allianz biztosító 95 millió euróért vette meg 15 évre a müncheni stadion névhasználati jogát, az adidas sportszergyártó cég pedig 77 millió euróért tízszázalékos részesedést vásárolt az FC Bayern AG-ben.

Szakértők szerint ezzel a klub éves bevétele a szponzorpénzekből 40 millió euróra nő.

(MTI)

Ajánlat:

Audi